Laatste dag, afscheid van Kirgizie!

Zondag 15 september stond er op de planning een citytrip in hoofdstad Bishkek! We keken er enorm naar uit omdat we toch wel een ander deel van Kirgizië wilden zien!

We stonden heel vroeg op, gingen ontbijten op school en om 7:30 kon de lange busreis beginnen. Na ongeveer 5-6 uur rijden kwamen we aan in Bishkek, eerst gingen we in een luxe restaurant een middagmaal eten. Weer allemaal Kirgizische specialiteiten. Het was natuurlijk lekker maar weer veel te veel 🙂

Vervolgens gingen we naar ‘een sloppenwijk’ om soeveniertjes aan te kopen. Iedereen dacht aan thuis dus we namen allemaal een paar soeveniertjes mee voor de ouders, vrienden en familie. Nadien gingen we naar een luxere buurt in Bishkek. We gingen een shoppingcentrum binnen waar we eigenlijk een cadeautje zochten voor onze gids en chauffeur om hen ook te bedanken. Nadat we alles hadden gekocht gingen we een kopje koffie drinken. Nadien hadden we nog een rondleiding door de stad Bishkek en we kwamen in een soort van pretpark terecht. Hier konden de jongens zich uitleven met schietspelletjes!

We kregen te horen dat er een avondmaal was georganiseerd in een luxe restaurant bij één van de rijkste Turkse ondernemers van Kirgizië. We werden er enorm verwend en waren iedereen echt dankbaar! Na het avondmaal gingen we  een paar uurtjes uitrusten en vertrokken vervolgens naar de luchthaven.

De vlucht naar België ging sneller omdat iedereen de hele reis doorsliep. In België werden we vriendelijk ontvangen door de mooie wolken en nadat we onze valiezen bij elkaar hadden verzameld gingen we verder om onze ouders op te zoeken! Na heel wat geknuffel met de familieleden gingen we allemaal door & kregen nog een leuke bos bloemen als geschenk van de organisatie!

Het was absoluut een ervaring om nooit te vergeten! We zullen Kirgizië toch echt wel missen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.