Surprise!

Vrijdag 13.09.13

Rond 8u30 begon onze dag en tegen 9u spraken we weer af op school voor een uitgebreid ontbijt. Vandaag stond het volgende op schema: geschenkjes kopen voor de kinderen in het weeshuis, bezoek aan het weeshuis, middagmaal, rondleiding in Naryn en het lijstje aankopen van de bejaarden in het tehuis, avondmaal bij een Kirgizische gezin en dan naar het hotel.

We gingen snel naar de markt en kochten voor de 70 weeskinderen elk een schrift, pen, potlood, slijper, chocoladereep en lolly. In de auto maakten we een lopende band om alle pakjes klaar te maken. De pakjes zagen er super uit en waren op tijd klaar! Toen we aankwamen kregen we een eerst rondleiding in de school en dan op het internaat waar de 70 weeskinderen ook verblijven. De school en het internaat waren nog niet zo lang geleden vernieuwd. Alles zag er oke uit en het was er redelijk proper. Na de rondleiding gingen we met de 70 weeskinderen in een grote zaal en begonnen de pakjes uit te delen. �Ik werd super gelukkig toen ik zag dat we een glimlach konden toveren op de gezichten van de kinderen. Er was een klein jongentje bij dat onlangs zijn beide ouders had verloren, hij huilde zelfs van geluk maar kon niet stoppen met glimlachen naar ons!’ (Merve)

Het middagmaal was weer zeer uitgebreid, moeten we niet elke keer schrijven. We worden hier super verwend. Gauw vertrokken we naar een hoge berg in Naryn waar we een geweldige uitzicht hadden over heel de stad.

Voor de bejaarden hadden we elk een aparte zak klaargemaakt. Voor ieder een paar sokken, een trui, zeep en voor de ene oude opa met een gat in zijn schoen hebben we een paar schoenen gekocht. Wanneer we de zakken met geschenken brachten konden we weer heel wat mensen gelukkig maken! �Ik vond de lach op hun gezicht heel leuk.’ (Robin) �Het was mij een groot genoegen om zoiets te kunnen doen!’ (Vincent)

Tegen 18u gingen we naar de ouders van een laatstejaars student voor een uitgebreid avondmaal. We kwamen binnen en heel de tafel was bedekt met eten… We moesten op de grond zitten wat voor Vincent wel lastig was met zijn lange benen. We kregen eerst een bord met 2 verschillende salades, dan een soep met stukken aardappel/wortel en een heel stuk vlees dat was nog het voorgerecht). Hierna kregen we het hoofdgerecht Beshparmak (5 vingers). Het gerecht bestaat uit een heel stuk vlees met daarbij een soort van pasta met vlees erin. De belangrijkste mannelijke gasten kregen het grootste stuk, dus Robin en Vincent kregen allebei een schouder. �Toen ik mijn bord kreeg dacht ik dat het wel een halve kilo woog!’ (Robin) Het gerecht noemt beshparmak omdat het met 5 vingers gegeten moet worden. Na het eten kwam de oudste zoon van het gezin rond met een traditionele waterbak om persoonlijk de handen van de gasten te wassen.

Hierna gingen de jongens naar school om te voetballen tegen de leerkrachten en leerlingen. En de vrouwen gingen terug naar het hotel. Na een lange nacht hebben we zeker genoeg slaap nodig. Goodnight!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.